Politika

burno u stranci

Bruna Esih u Zadru: Zagrebački skup je pokušaj nezakonitog preuzimanja stranke

Bruna Esih u Zadru: Zagrebački skup je pokušaj nezakonitog preuzimanja stranke
Patrik Macek/PIXSELL

U Zadru i Zagrebu danas izborni sabor stranke Bruna Esih - Zlatko Hasanbegović, Neovisni za Hrvatsku. Koji će biti pravovaljan? Predsjednica stranke Bruna Esih u Zadru je okupila 5 županijskih organizacija, od šest.

Jedino se nije odazvala zagrebačka organizacija koja organizira nelegitiman sabor rekla je u Zadru Bruna Esih je uoči stranačkih izbora Neovisnih. 

Kako je došlo do ovoga?

"Dva sabora nisu bila planirana. Kao predsjedništvo donijeli smo odluku da idemo na Sabor, trebao je nakon dvije godine od osnutka biti izvještajni, ali s obzorom da su neki željeli istaknuti svoju kandidaturu podržala sam prijedlog. Tijekom vremena događale su se stvari na koje nisam mogla staviti potpis, a za neke sam tražila neovisna mišljenja pravnih stručnjaka.  Prvo sam upozorila na pojavu, potom  ne svojom voljom sam morala sazvati sabor stranke i o tome je odlučilo predsjedništvo. Jedino je mjesto Zadra odlučeno u moje ime. Iz Zagreba nisu prihvatili to mjesto i netransparentno su izabrali delegate za sabor u Zagrebu. Nikad nikakvu dokumentaciju o tome ja kao predsjednica stranke nisam dobila na uvid. Mene je iz toga isključio glavni tajnik Hasanbegović. Ja štitim dostojanstvo članova, same stranke i sebe kao predsjednice."

Što dalje?

"Bez obzira tko sazivao sabor, on ne može biti održan ukoliko nema kvoruma. Ovdje je 5 organizacija osim zagrebačke. U Zagrebu skup organiziraju Zlatko Hasanbegović i Tomislav Janjić. Ne znamo kako će sve završiti, ali mi ćemo predati svoju dokumentaciju na Ministarstvu uprave, a ako oni ne budu o tome mogli odlučiti postoji i drugi pravni put."

O sankcijama:

"Postupit ću u skladu sa svojim ovlastima jer je jasno da se u Zagrebu radi o nezakonitom preuzimanju stranke."


Reci što misliš!