Politika

nezavisni za hrvatsku

Hasanbegović: Skup u Zadru je protustatutaran

Politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku (NHR) Zlatko Hasanbegović izjavio je u ponedjeljak da je sabor NHR-a u Zadru protustatutaran i da članovi Predsjedništva koji su se okupili u Zagrebu odbijaju sudjelovati u "bezumnom samoubilačkom potezu" predsjednice NHR-a Brune Esih.

Istovremeno sa saborom u Zagrebu, koji je organizirao Hasanbegović, Esih je organizirala izborni sabor stranke u Zadru, što upućuje na unutarstranački raskol.

"Iz nama nepoznatog razloga, pod nepoznatim utjecajem došlo je do bezumne jednostrane odluke predsjednice NHR-a da se sabor sazove u Zadru" , rekao je Hasanbegović novinarima dodavši kako je samo jedan sabor sazvan zakonito i to onaj u Zagrebu, dok je onaj u Zadru protustatutaran i nezakonit.

O protustatutarnom značaju zadarskoga skupa govori i činjenica da na taj skup nisu pozvani izaslanici najbrojnije, zagrebačke stranačke organizacije, pa čak ni svi članovi Predsjedništva stranke, kazao je Hasanbegović ocijenivši da je cilj takvog poteza stvaranje dvovlašća te prepuštanje sudbine stranke u ruke Ministarstva uprave.

"O našoj sudbini nije niti će ikada odlučivati Plenkovićevo Ministarstvo uprave, o našoj političkoj sudbini odlučivat će isključivo Bog i Hrvat", poručio je Hasanbegović.

"Mi u svome dosadašnjemu građanskom, javnom i političkom djelovanju nismo nikada rušili već smo uvijek pridonosili, stvarali i gradili te ne možemo rušiti naše političko čedo kojemu smo udahnuli život, nadjenuli mu ime, napisali program te ga ispunili doktrinarnim, ideološkim i intelektualnim sadržajem", naglasio je Hasanbegović nakon skupa u Zagrebu.


Reci što misliš!