Politika

raskol u stranci

Bruna Esih u Zadru ponovno izabrana za predsjednicu stranke Neovisni za Hrvatsku

Bruna Esih u ponedjeljak je u Zadru ponovno jednoglasno izabrana za predsjednicu stranke Neovisni za Hrvatsku, nakon tri sata zasjedanja delegata iza zatvorenih vrata na Višnjiku.

"Na izbornom saboru u Zadru, koji je napravljen prema statutu i svim zakonima, potvrđeno je da sam ja još uvijek aktualna predsjednica Neovisnih za Hrvatsku, izabrali smo novo predsjedništvo i članove središnjih tijela stranke", izjavila je Esih u Zadru nakon izbornog sabora stranke.

Paralelno se održavao i sabor stranke u Zagrebu, za što je Esih ranije rekla kako je "potpuno jasno da se tu radi o pokušaju nezakonitog preuzimanja stranke".

"Bez obzira na to koliko nas je ovo poljuljalo, moramo biti još jači i dokazati se na terenu svojim radom. Jer svi sabori bez tih rezultata ništa ne znače" poručila je.

Na pitanje novinara kakva je sudbina Zlatka Hasanbegovića u stranci, Esih je odgovorila da uopće ne zna što se sve događalo u Zagrebu.

"Za svoju sudbinu u životu općenito ljudi su sami zaslužni. Odrasli smo ljudi, donosimo odluke i stvari s kojima se moramo nositi, jer ako ne možemo, onda ne zaslužujemo zvati se političarima", istaknula je Esih.

Uoči izbornog sabora u Zadru poručila je da se niti jedan stranački sabor ne može održati ako nema kvoruma i da saboru u Zadru prisustvuje pet od šest županijskih organizacija.

Šestu, kaže, predstavlja gradska organizacija Zagreba, na čijem je čelu njezin protukandidat Zlatko Hasanbegović.


Reci što misliš!