Politika

komentar

Škoro: Pupovac se koristi Vučićevom retorikom

Škoro: Pupovac se koristi Vučićevom retorikom
Hrvoje Jelavić, Sanjin Strukić/Pixsell

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u subotu na svom facebook profilu kako je znakovita šutnja hrvatskog državnog vodstva na uvredljive izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji se, kako tvrdi, koristi retorikom i stavovima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

"Umjesto da smiruje tenzije nastale u incidentu, Pupovac nadolijeva ulje na vatru i očito želi profitirati na napadu na hrvatske građane koji je za svaku osudu", smatra Škoro.

Od njega, kao zastupnika u Hrvatskom saboru, očekivao sam puno više mudrosti, a puno manje ostrašćenosti. Politika je, kako je govorio moj profesor Lauc, "toplo srce, hladna glava i čiste ruke". 

Očito se Pupovac, kao hrvatski političar, inspirira za ovakve istupe na velikosrpskom derneku na Fruškoj gori, ustvrdio je Škoro u objavi na facebooku. Smatra kako je    "žalosnija od Pupovčeve huškačke retorike samo gromoglasna tišina njegovog glavnog koalicijskog partnera, koji šutke prelazi preko takvih izjava".

Pupovac je jučer reagirao na nedavne fizičke napade na pripadnike srpske nacionalnosti u Uzdolju i Đevrskama najavivši kako će se zbog kršenja manjinskih prava obratiti međunarodnim institucijama.


Reci što misliš!