Politika

Utrka za Pantovčak

Grabar-Kitarović u srijedu službeno najavljuje predsjedničku kandidaturu

Grabar-Kitarović u srijedu službeno najavljuje predsjedničku kandidaturu
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.

Medijima je u utorak glasnogovornik njezine izborne kampanje Zoltan Kabok uputio poziv da medijski poprate "obraćanje predsjednice Republike i njezinu službenu objavu kandidature za novi mandat", u 12 sati u dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj.

U utrku za još jedan mandat na Pantovčaku, Grabar-Kitarović tako kreće s istoga mjesta s kojega je krenula i u utrku za prvi mandat, kad je u drugome krugu pobijedila Ivu Josipovića.

U medijima i javnosti duže se vrijeme očekivalo i nagađalo kada će Grabar-Kitarović objaviti kandidaturu.

Iz njezinog stožera Hini je rečeno da će Grabar-Kitarović sutra u obraćanju reći zašto se kandidira za drugi mandat, a svoj program će objaviti u roku od idućih nekoliko tjedana.

Sutra na objavi kandidature neće biti nitko od stranačkih dužnosnika kao ni predstavnika vlasti, dodaju iz stožera, jer Grabar-Kitarović, iako je stranka to potvrdila, još formalno nije kandidat HDZ-a. Prema Statuta HDZ-a, naime, Nacionalno vijeće stranke na prijedlog Predsjedništva HDZ-a donosi odluku o kandidatu stranke na predsjedničkim izborima.

Stranački vrh stoga će biti na predstavljanju programa Grabar-Kitarović za još pet godina mandata.

Stožer kampanje Grabar-Kitarović koju vodi Ivan Anušić, bit će u Matici hrvatskoj, a u njemu neće biti zvučnih imena. Činit će ga operativci HDZ-a i osobe koje odredi Grabar-Kitarović, kažu iz stožera.


Reci što misliš!