Politika

pantovčak

Predsjednica primila predsjednike Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Predsjednica primila predsjednike Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama
Ured predsjednice RH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednicu Sindikata hrvatskih učitelja Sanju Šprem i predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca, koji su je izvijestili o zahtjevima sindikata i tijeku pregovora s Vladom.

Predsjednica je u razgovoru istaknula kako se od početka svojega mandata, prije svega zalaže da se svim učenicima u Hrvatskoj osiguraju jednaki uvjeti obrazovanja, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednice RH.

„Oni učitelji i nastavnici koji daju najviše od sebe kako bi izgradili našu djecu, na kojoj Hrvatska ostaje, moraju biti imenom i prezimenom prepoznati, nagrađeni i u svakom trenutku pitani za mišljenje. Moramo se odmaknuti od obrazovnih modela prošlosti i najboljima dati više, jer oni daju našoj djeci najviše!“ upozorila je Predsjednica te dodala kako „ne smijemo zaboraviti da su, uz roditelje, upravo učitelji oni koji vode učenike kroz proces učenja i odrastanja, imaju važnu ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu. Odgajajući našu djecu, oni odgajaju Hrvatsku“.

Mnogi primjeri naših nagrađivanih učenika koji osvajaju i prva mjesta na međunarodnim natjecanja dokazuju koliko je važna motiviranost, entuzijazam i iznad svega izvrsnost njihovih mentora, istaknula je.

Čestitajući svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima Svjetski dan učitelja, predsjednica Grabar-Kitarović u svojoj poruci istaknula je kako se svi zajedno trebamo truditi da se toj časnoj i za suvremeno društvo iznimno važnoj profesiji vrati zasluženi dignitet.

Potrebna je snažna potpora cijeloga društva, posebno roditelja koji mogu aktivno pridonijeti konstruktivnom kreiranju i usvajanju nove metodologije obrazovanja koja će našu djecu učiniti aktivnijima, samopouzdanijima, koja će ih naučiti kritičkom razmišljanju, selektiranju, ali i vrednovanju danas lako dostupnih informacija, poručila je hrvatska predsjednica.


Reci što misliš!