Politika

dan neovisnosti

Državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju
Luka Stanzl/PIXSELL

Uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, visoka državna izaslanstva položila su vijence na Gradskom groblju Mirogoj - i to ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijence su položili premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić. 

U izaslanstvu su bili i brojni ministri: ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica demografije, obitelji, socijalne politike i mladih Vesna Bedeković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i drugi. Počast su došli odati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi.

Nakon toga, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, premijer i predsjednik Sabora nazočili su misi za Domovinu u crkvi sv. Marka.

Na Trgu svetog Marka u Zagrebu u 12 sati održat će se prigodni program i ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne, čime će se ujedno obilježiti i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni. U okviru svečanog programa na Markovu trgu, u glazbenom dijelu programa nastupit će Orkestar Oružanih snaga RH i drugi.


Reci što misliš!