Politika

Utrka za Pantovčak

Dejan Kovač predao više od 16 tisuća potpisa DIP-u za predsjedničku kandidaturu

Dejan Kovač predao više od 16 tisuća potpisa DIP-u za predsjedničku kandidaturu
Facebook

Kandidat na izborima za hrvatskog predsjednika, ekonomist Dejan Kovač koji se natječe kao nezavisni kandidat uz podršku HSLS-a predao je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu više od 16.000 potpisa te istaknuo kako ne zastupa politike podjela kao većina njegovih protukandidata, već politike ujedinjenja.

Kovač je nakon predaje potpisa za Hinu rekao da je naglasak u njegovoj kampanji na građanskim slobodama. Zahvalio je svim članovima HSLS-a koji podržavaju njegovu kandidaturu, kao i građanima koji su dali veliki doprinos u sakupljanju potpisa.

Ujedinimo se pod jedinom zastavom - zastavom Hrvatske 

"Povijest nas uči da je cijena slobode visoka i da se za nju moramo boriti, bilo da je riječ o građanskoj, političkoj ili ekonomskoj slobodi. Kao predsjednik neću zastupati politike podjela kao većina mojih protukandidata, već politike ujedinjenja. Krajnji je trenutak da se svi hrvatski građani ujedine pod jednom jedinom zastavom, a to je zastava Hrvatske. Druge domovine nemamo", poručio je Kovač.

Pozvao je sve hrvatske građane da izađu na izbore i daju svoj glas "jer 22. prosinca počinje bitka za hrvatsku demokraciju u kojoj je jedino oružje - njihov glas". 

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak ustvrdio je da "od danas počinje redizajn sadašnjeg potrošenog modela koji treba mijenjati".

"Želimo se boriti za Hrvatsku - zemlju znanja i obrazovanja, a ne klijentelizma i korupcije. Snažno ćemo se zalagati za produktivnu Hrvatsku, a ne za birokratsku Hrvatsku", poručio je Hrebak, dodavši da se u prvom redu zalažu za transparentnost upravljanja javnim resursima.

Aludirajući na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i aferu oko dodjele štandova na zagrebačkom Adventu, Hrebak je rekao da je to suprotno svemu za što se HSLS zalaže i za što će se u budućnosti zalagati.

"Žetončići su prošlost i nisu 'in'. Mi ćemo propagirati digitalnu transformaciju, digitalna plaćanja, a ne plaćanja putem žetona", poručio je Hrebak.


Reci što misliš!