Sci-Tech

Nova tehnologija

Posljednji dan za nadogradnju Windowsa

Posljednji dan za nadogradnju Windowsa

Danas je zadnji dan kada je moguće napraviti besplatnu nadogradnju Windows sustava na Windows 10 operativni sustav, budući da upravo danas istječe jednogodišnje razdoblje besplatne instalacije, javlja The Verge. Tijekom posljednje godine dana na svoja računala diljem svijeta Windows 10 je instaliralo više od 350 milijuna korisnika, navodi Microsoft.

Svi koji budu koristili Windows 10 u budućnosti će na raspolaganju imati besplatna ažuriranja sustava (prvo od njih već 2. kolovoza), koje donosi više novih funkcija i sigurnosnih opcija. Među njima kao najvažnije treba izdvojiti Windows Hello koja omogućuje jednostavnu prijavu za Windows aplikacije i web stranice putem Microsoft Edge-a, prvog preglednika koji podržava biometriku, kao i Windows Defender, koji štiti od štetnih aplikacija i programa te pruža opciju automatskog zakazivanja brzinskog skeniranja računala.

Osim navedenog, korisnicima će na raspolaganju biti i nova tehnologija Windows Ink, koja omogućava brzo i jednostavno kreiranje bilješki olovkom na zaslonu, ali i dodavanje samoljepljivih stickera. Ink se zatim integrira s različitim Windows alatima, a zapisi se prepoznaju i povezuju s primjerice web stranicama, kalendarom ili drugim servisima.

Internet preglednik Edge donosi više unaprjeđenja za uštedu energije, ekstenzije kao što su Pinterest, "Pin It Button" ili Amazon Assistant te novosti vezano uz strukturu stranice.

Gameri se također imaju čemu veseliti. Program Xbox Play Anywhere omogućava jednokratno kupovanje i igranje na računalima sa sustavom Windows 10, ali i na konzoli Xbox One, pri čemu se uređaji sinkroniziraju te ažuriraju napredak u igri.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.