Sci-Tech

Pametni telefoni

BlackBerry razvija tri dodatna Android mobitela

BlackBerry razvija tri dodatna Android mobitela

Ove godine očekuju se dva BlackBerryjeva mobitela temeljna na Androidu - Hamburg i Rome. No, čini se kako BlackBerry ima u planu i dodatna tri modela koji se trenutno razvijaju pod kodnim imenima Neon, Argon i Mercury.

Prema Blassovim saznanjima, BlackBerry će ove modele predstavljati kvartalno, odnosno svaki kvartal po jedan model. Prvi bi trebao stići Neon, a zatim i Argon te Mercury modeli. Prema poznatim specifikacijama vidljivo je kako je tvrtkina strategija prvo predstaviti model iz srednjeg segmenta (Neon), zatim model i vrha ponude (Argon) te potom opet model iz srednjeg segmenta (Mercury).

Blass je doznao kako će Neon imati 5,2-inčni zaslon FHD rezolucije (1.920 x 1.080 piksela), 3 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, Qualcommov Snapdragon 617, kameru od 13 MP te bateriju od 2.610 mAh. Argon pak predstavlja TOP model i kao takav ima 5,5-inčni QHD zaslon (2.560 x 1.440 piksela), Snapdragon 820 SoC, 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Pozadinska kamera je također nešto kvalitetnija te ima rezoluciju od 21 MP. Uz bateriju većeg kapaciteta (3.000 mAh) Argon ima i senzor otiska prsta.

Treći model je Mercury koji bi na tržište prema zadanom planu trebao stići u prvom kvartalu 2017. godine. Njega odlikuje 4,5-inčni FHD zaslon (1.920 x 1.080 piksela) i omjer stranica 3:2. Pokreće ga također Qualcommov Snapdragon, no ovaj put se radi o Snapdragonu 625. Što se tiče količine RAM-a i interne memorije Mercury se čini kao kombinacija Neona i Argona - 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Kamera je rezolucije 18 MP, a baterija kapaciteta 3.400 mAh.

Za kraj recimo kako su sva tri modela opremljena sa selfie kamerom rezolucije 8 MP te podrškom za 4G LTE. Neon i Argon dodatno podržavaju i Quick Charge tehnologiju brzog punjenja baterija, dok Mercury jedini uz zaslon osjetljiv na dodir ima i fizičku QWERTY tipkovnicu.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.