Sci-Tech

Hakerski napad

Yahoo objavio da je ponovo hakiran u najvećem napadu u povijesti

Yahoo objavio da je ponovo hakiran u najvećem napadu u povijesti

Yahoo je u srijedu otkrio kako su 2013. godine hakeri provalili u čak milijardu korisničkih računa

Yahoo je jučer objavio kako im je u jednom od najvećih hakerskih napada u povijesti provaljeno u čak milijardu korisničkih računa, prenosi Bug.

Nakon što su prije nekoliko mjeseci priznali da ih je još 2014. godine pogodio veliki hakerski napad u kojem je bilo kompromitirano između 300 i 500 milijuna korisničkih računa, sada su otkrili da se još veći napad dogodio još u kolovozu 2013. godine. 

Čini se da ova dva napada nisu povezana, a ukradeni korisnički podaci sadržavali su imena, e-mail adrese, telefonske brojeve, datume rođenja, lozinke te sigurnosna pitanja i odgovore.

Iz Yahooa su poručili kako nisu otkriveni podaci o karticama niti informacije o bankovnim računima, jer nisu pohranjeni u sistemu za koji vjeruju da je hakiran. 

Yahoo je trenutno u pregovorima s tvrtkom Verizon koja ga je trebala kupiti za 4,8 milijardi dolara, kako je rečeno još u srpnju.

Nakon što je u rujnu Yahoo objavio kako je bio izložen hakerskim napadima u 2014. godini, Verizon je spustio svoju ponudu za 1 milijardu dolara, a pitanje je koliko će novootkriveni hakerski napad ugroziti cjelokupni dogovor o akviziciji.


Reci što misliš!