Sci-Tech

BlackBerry će u ponudi imati i jeftine Android telefone

BlackBerry će u ponudi imati i jeftine Android telefone

Nedavno smo saznali kako BlackBerry želi okušati sreću s Android platformom. Jedan od mogućih uređaja koji se spominje kao kandidat za Android OS je tvrtkin Passport model. No, to je flagship uređaj i ne treba očekivati bitno manju cijenu, bez obzira što bi ga pogonio Android.

 


No, prema saznanjima internetske stranice n4bb BlackBerry bi trebao predstaviti i još jedan smartphone s Android platformom, a koji ne bi trebao biti preveliko opterećenje za kućni budžet. Kao takav se spominje smartphone kodnog imena Prague, koji bi izgledom trebao neodoljivo podsjećati na tvrtkin prošlogodišnji Z3 model.

Novi Z3 pogonjen Androidom bi na tržište trebao stići tijekom kolovoza čime bi ujedno postao i prvi BlackBerryjev smartphone koji se bazira na Android platformi. Koji mjesec kasnije (studeni 2015.) bi trebao stići i nešto skuplji Venice model koji bi donio 5,4-inčni QHD zaslon i Snapdragon 808 SoC.

Time bi se ujedno potvrdile i špekulacije kako BlackBerry na Android tržište želi prvo izići s jeftinijim uređajem, pa kad se teren pripremi, onda i sa skupljim Venice modelom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.