Sci-Tech

BlackBerryju nema spasa ni s Passportom

BlackBerryju nema spasa ni s Passportom

Nakon službenog puštanja u prodaju - krajem rujna prošle godine nismo morali dugo čekati da se BlackBerry pohvali i prvim prodajnim brojkama vezano uz njihov Passport smartphone. Samo koji dan kasnije stiže vijest kako je dotični model rasprodan u prvih par sati, te se naknadno saznaje kako je riječ o 200 tisuća (ras)prodanih primjeraka.



I taman kad se dalo pomisliti kako za BlackBerry konačno stižu bolji dani, tvrtka Morgan Stanley svojim izvještajem posrnulu tvrtku ponovno baca na samo dno. Naime prema izvještaju Passport i Classic modeli BlackBerryjevih smartphona se ne prodaju tako dobro kako se isprva mislilo - štoviše tijekom prvog kvartala ove godine prodano je samo osam tisuća primjeraka - što je nedovoljno za izlazak ove tvrtke iz krize.

Prema Morgan Stanleyovoj procjeni BlackBerry bi trebao tijekom ove fiskalne godine prodati između dva i tri milijuna ovih uređaja da bi izašao iz krize.

Isti izvještaj navodi i kako je malo vjerojatno da će BlackBerry uspjeti skupiti i planiranih 500 milijuna dolara na ime prodaje softvera. Zaključak MS-a je kako je BlackBerry ime koje je danas vrlo teško prodati - čak i u poslovnom svijetu gdje je nekad bio NO. 1.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.