Sci-Tech

Pametni telefoni

Lenovo kupuje BlackBerry?

Lenovo kupuje BlackBerry?

Čini se kako barem jednom godišnje moraju početi kružiti glasine kako kineski Lenovo kupuje kanadski BlackBerry

Prošle godine negdje u isto ovo vrijeme pojavile su se glasine kako Lenovo želi kupiti posrnulu kanadsku tvrtku BlackBerry, kao što je poznato isto se na kraju nije dogodilo. Ipak postoji šansa da 2014. godina bude godina Lenova i da konačno uspije u svojoj nakani.

Naime ponovno su počele kružiti glasine o Lenovovoj zainteresiranosti za kupnju BlackBerryja i to ne istoimenih uređaja, već dijela tvrtke koji se bavi izradom smartphona. Ozbiljnost glasinama bi trebala dati informacija kako iste potječu od izvora vrlo bliskih Lenovu.

Prema njima Lenovo ovaj tjedan namjerava dostaviti svoju ponudu BlackBerry u kojoj će ponuditi cijenu od 15 dolara po dionici. Također se spominje i podatak kako je Lenovo odlučan ići do maksimalne cijene od 18 dolara po dionici, ako to bude potrebno.

Ako Lenovo kojim slučajem i da svoju ponudu malo je vjerojatno da će istu BlackBerry i prihvatiti. Naime slične ponude nisu prihvaćali ni u doba najveće krize po tvrtku, pa nemaju razloga niti sada kada se tvrtka počela koliko toliko vraćati na staze stare slave. Podsjetimo prema podacima koje je objavila sama tvrtka BlackBerry novi model smartphona - Passport, odlično se prodaje, a i novi Classic model je na putu.

Naravno kao i uvijek treba uzeti u obzir da je još uvijek riječ samo o glasinama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.