Sci-Tech

Microsoft u Windowsima 10 vraća klasični start izbornik

Microsoft u Windowsima 10 vraća klasični start izbornik

Microsoft je obznanio svoj novi operativni sustav Windows 10 u utorak u San Franciscu i vidljivo je da je tvrtka odlučila uvažiti brojne prigovore korisnika i vratiti neke komponente koji su izostali u Windowsima 8, poput klasičnog start izbornika.

 

'Desetka' neće biti dostupna još godinu dana, do kasne 2015., ali korisnici će novi sustav moći isprobati, počevši od srijede, u novom programu Windows Insider, besplatnom tehničkom uvodniku za računala i laptope.

Iako čelnici Microsofta nisu otkrili mnogo, u Windowsima 10 vraćaju se neke dobro poznate sastavnice Windowsa 7, uključujući klasični start meni, i kombinira ih se s dizajnom Windowsa 8.

U novom sustavu korisnicima se također nudi izbor između 'touch screen' opcije i unošenja tipkovnicom. Jedan od najvećih prigovora na 'osmicu' bila je prevelika ovisnost o 'touch screen' metodi.

Windows 10 bit će također jako personaliziran, unaprijeđeno je korištenje više desktopova na jednom ekranu i uvedena je nova univerzalna pretraga.

Microsoft, koji je odlučio preskočiti izradu Windowsa 9, nije objavio koliko će novi sustav koštati.

"Windows 10 prvi je korak cijele nove generacije Windowsa, koji će korisnicima dati nove mogućnosti za rad, zabavu i povezivanje", kazao je potpredsjednik tvrtke Terry Myerson.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.