Sci-Tech

Novi Windowsi će biti besplatni, no ne za svakoga

Novi Windowsi će biti besplatni, no ne za svakoga

'Što je sljedeće za Windows i poduzetništvo', kako stoji na pozivnicama, trebalo bi među ostalim otkriti i zbog čega kompanije ne trebaju strahovati od korištenja nadolazećeg operativnog sustava.

 

Glasine koje sežu još u doba predstavljanja Windows nadogradnje 8.1 govorile su kako će 'sljedeći Windows OS' biti besplatan za postojeće korisnike Microsoftovog operativnog sustava.

Čini se kako je to potvrdio Andreas Diantoro, predsjednik Microsoftovog odjela u Indoneziji. On je izjavio kako će nadogradnja na novu verziju OS-a biti besplatna za Windows 8.x korisnike. Što s onim starijima? U Redmondu definitivno nešto planiraju za okorjele Windows XP korisnike, no ključno je pitanje hoće li i oni dobiti besplatnu nadogradnju.

U slučaju da se to dogodi, Windows 'Threshold' bi uistinu mogao biti pravom 'granicom' - kako za kompaniju, tako i za korisnike svih vrsta.

Izvori su za Mary Jo Foley sa ZDNeta potvrdili kako se za prezentaciju u San Fransiscu sprema prvi javni testni build OS-a nazvan 'Windows Technical Preview for Enterprise', a Microsoft bi se svim snagama trebao fokusirati na to da poslovni korisnici budu zadovoljni prezentiranim. 'MS-ovci će morati pokazati da Threshold omogućava produktivnost uz relativno malo potrebnog vremena za prilagodbu', piše Foley.

Za razliku od dosadašnjih javnih preview buildova, nadolazeća verzija neće donijeti sve planirane značajke već će ih Microsoft postupno uvoditi za vrijeme trajanja Preview programa, sve do konačne verzije koja se očekuje na tržištu sljedeće godine. Izgledno je ipak da će i u prvoj verziji korisnicima stići novi hibridni Start izbornik te da će Windowsi postati mnogo prilagodljiviji izgledom, što su mnogi zamjerali trenutnoj generaciji OS-a.

Microsoftov Terry Myerson je nedavno izjavio kako nije odlučeno koje će ime u konačnici nositi sljedeća generacija Windows operativnog sustava, no barem dio informacija bi trebao biti jasan već sutra, kada kompanija otkriva što slijedi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.