Sci-Tech

Hakerski napad

Yahoo pod istragom jer nije na vrijeme objavio da su hakirani

Yahoo pod istragom jer nije na vrijeme objavio da su hakirani

Američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) istražuje posrnulu kompaniju jer je skrivala ključne informacije od dioničara

Kompanija koja će uskoro promijeniti ime u Altaba, posrnuli nekadašnji internetski gigant, Yahoo, našao se u novim problemima. Nakon što su odlučili rascjepkati kompaniju i prodati neke dijelove, a neke zadržati u svom Altaba holdingu, pokrenuta je i istraga zbog navodnog tajenja ključnih podataka od dioničara, piše Bug.

Investitori su, smatra Komisija za vrijednosne papire SAD-a (SEC), trebali na vrijeme biti obaviješteni da je unutar kompanije došlo do velikih sigurnosnih propusta i, u konačnici, dvije krađe velike količine privatnih podataka preko milijarde Yahoo-ovih korisnika 2013. i 2014. godine. SEC je zbog toga pokrenuo istragu kojom želi utvrditi zašto uprava kompanije, iako je još 2014. bila upoznata s ranjivošću vlastitih sustava i činjenicom da je netko neovlašten u njih upao, nije o tome pravovremeno izvijestila svoje dioničare i burzu.

Od Yahooa su iz SEC-a zatražili sve dokaze koji idu u prilog tome da je kompanija imala dobar razlog zadržati ove informacije za sebe. Završi li ova istraga nepovoljno za Yahoo, u pitanje bi moglo doći i preuzimanje njihovog, ionako problemima pretrpanog, internetskog biznisa Verizonu.


Reci što misliš!