Sci-Tech

Apple predstavio iPad 3

Apple predstavio iPad 3

Apple je ponovo u centru pažnje. Na današnjoj konferenciji, kompanija je predstavila novu generaciju iPada koja nosi naziv XXX.

Ovo je druga konferencija nakon što je Steve Jobs – inače čovjek koji je imao glavnu riječ na ovim prezetnacijama preminuo, no Apple očito i dalja nastavlja nizati uspjeh za uspjehom bez svojeg  duhovnog vođe.

Apple je prodao 15.4 milijuna iPad uređaja samo u četvrtom kvartalu, dok je HP prodao 15.1 milijuna PC-a sveukupno u istom kvartalu. Spomenimo još da za iPad trenutno postoji 200.000 aplikacija.

Novi iPad od sada ima Retina zaslon rezolucije 2048 x 1536, dakle nagađanja su bila točna. Ukoliko vas interesira novi iPad ima 264 piksela po inču – za one bolje tehnički potkovane. Procesor je A5X dakle ništa od A6 o kojem se toliko pričalo, a grafika ima četvrojezgreni procesor.

Nova iSight kamera ima 5 megapiksela, video je od sada moguće snimati u 1080p, a novost je i upravljanje govorom odnosno “voice dictation”.

Ipak od nekih glasina točne su i one da će novi iPad imati 4G LTE, no to za nas i neće puno značiti pošto je 4G tek u testnoj fazi, no za skoru budućnost će dobro doći, no s druge strane iz Apple kažu kako je novi uređaj spreman za 3G mrežu gdje god se nalazili.

Možda je zanimljivo spomenti da novi iPad ipak ima Home gumb, ako ste se pitali.

Baterija može izdržati 10 sati, dok na 4G mreži može izdržati 9 sati. Sam uređaj je 9.4 mm tanki, i nešto teži od iPada 2, dok su cijene sljedeće: 32GB – 599 dolara, 64GB – 699 dolara, 4G – 629$, 729$, 829$, odnosno iste cijene kao i trenutna verzija.

Novi iPad kreće u prodaju 16. ožujka, a već se sada može naručiti u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Japanu, itd.

Više na Zimo.co .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.