Sci-Tech

Google Play

Google Play, Googleov online dućan za sve

Google Play, Googleov online dućan za sve

Google Play zamišljen je kao sjecište zabave u kojem ćete moći naći filmove, glazbu, e-knjige, igre i aplikacije na jednom mjestu.

Nova usluga objedinila je niz postojećih - Android Market, Google Music i Google eBookstore. Google Play je usluga u računalnom oblaku koja će vam omogućiti da sve što kupite ili unajmite pohranite online, bez obzira na to koristite li osobno računalo, pametni telefon, tablet...

Za pristup ćete trebati Googleov korisnički račun za online kupnju, koji još nije dostupan u Hrvatskoj. Glazbeni dio Google Playa je, ustvari, Google Music s novim imenom. Moguće je pohraniti do 20 tisuća pjesama besplatno. Ako imate korisnički račun Google Musica, sva pohranjena glazba bit će vam odmah dostupna.

Novost je najam filmova, čime će Google ukrstiti koplja s Appleovim iTunes Storeom i Amazonovim Instant Videom. Pomalo neobična promjena je prijelaz s Android Marketa na Google Play Store za pametne telefone i tablete, piše CBS.

U pitanju je servis koji je vrlo popularan, ali ne uspijeva ostvariti prihod razmjerno usporediv s Appleovim. Vjerojatno su u Googleu htjeli ponuditi jedno odredište na kojem bi 350 milijuna korisnika imalo pristup kompletnoj ponudi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.