Sci-Tech

Kolektiv uzvraća udarac

Anonymousi napali Panda Security zbog ruganja uhićenim hakerima

Anonymousi napali Panda Security zbog ruganja uhićenim hakerima

Nakon što je jučer uhićeno šest pripadnika hakerske skupine LulzSec, koje je izdao njihov vođa Hector Xavier Monsegur, nije dugo trebalo čekati na odgovor Anonymousa

Nakon što je jučer uhićeno šest pripadnika hakerske skupine LulzSec, koje je izdao njihov vođa, 28- godišnji Hector Xavier Monsegur poznatiji kao Sabu, nije dugo trebalo čekati na odgovor Anonymousa.

"Mi smo Legija. Nemamo vođu niti ćemo ga ikada imati. LulzSec je bila grupa, ali Anonymous je pokret. Grupe dolaze i odlaze, ideje ostaju", poručili su preko svog Twitter profila.

S obzirom na to da su Anonymousi u prošlosti imali običaj žestoko uzvraćati vlastima kada bi neki od njihovih kolega završili iza rešetaka, logično je to očekivati i ovog puta. Zasad su na najnovija uhićenja odgovorili napadom na sigurnosnu tvrtku Panda Security.

Ukrali su i objavili podatke 114 zaposlenika tvrtke. Osim toga, hakirali su i niz poddomena unutar websitea pandasecurity.com, i to tako što su ih modificirali da prikazuju video u kojem se nabrajaju "najveći uspjesi" LulzSeca. Čini se kako baš ovu tvrtku smatraju izdajničkom, jer su u više navrata napomenuli kako je riječ o doušnicima koji hakere izdaju za novac.

Posebno su se okomili na Luisa Corronsa, tehničkog direktora u Pandi, koji je na svom blogu hvalio uhićenja hakera u tekstu "Gdje su Lulzi sada?". Anonymousi su stavili i linkove za sve njegove profile i tako ga učinili lakom metom.

Valja naznačiti i kako je jutros Facebook nedostupan u većem dijelu Europe. Twitter su preplavili korisnički upiti što se događa i zašto ne mogu otvoriti Facebook. AnonMedia je i sam obavijestio da je Facebook srušen, ali zasad nema nikakve potvrde da je riječ o novoj osveti Anonymousa.

Što se tiče jučerašnjih uhićenja, saznalo se kako je riječ o trima hakerima iz Londona, dva iz Irske i jednog iz Chicaga. Navodno je Jeremy Hammond, uhićen u Chicagu, haker najzaslužniji za hakiranje kompanije Stratfor prošle godine. Svima se "smiješe" optužnice za hakiranje i urotu.

Izdajica Sabu, koji se FBI-om navodno surađuje od lipnja prošle godine, navodno je priznao krivnju za nekoliko kaznenih djela vezanih uz hakiranje zbog čega mu prijeti kazna od 124 godine zatvora. Izdaja je očito dio neke nagodbe koju je sklopio s FBI-jem.

Gizmodo je još jučer pisao o tome kako je Sabu u zadnje vrijeme bio čudan i nedostupan, očito zbog cinkavanja kolega, kako tvrdi FBI. Da bi ironija bila veća, Sabu je bio jedan od onih koji je svakog tjedna na internetu organizirao #FuckFBIFriday. Čini se kako je to radio iz FBI-evog ureda.

Međutim, ako je suditi po prvim reakcijama, članovi haktivističkog kolektiva Anonymous nakon ove izdaje nisu obeshrabreni, niti im je "odsječena glava" kako se nadao FBI, već će iz svega izaći još ujedinjeniji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.