Sci-Tech

Linija Xperia NXT

Nove dvije Xperije za povezano iskustvo

Nove dvije Xperije za povezano iskustvo

I Xperia P i Xperia U imaju zaslon Reality s Mobile BRAVIA Engineom

Xperia P i U, zajedno s modelom S, čine liniju Xperia NXT, sljedeću generaciju pametnih telefona japanskog proizvođača.

Linijom pametnih telefona NXT Sony nudi koncept nazvan 'povezano iskustvo'. Zamisao je da se uređaji te linije, osim međusobno, povezuju i dijele sadržaj s televizorima, prijenosnim računalima i tabletima. Kako će to funkcionirati, moći će vidjeti posjetitelji njihovog štanda na Mobile World Congressu u Barceloni.

Linija će biti prepoznatljiva po dizajnerskim elementima, poput 'prozirnog elementa - trake koja naglašava bazu telefona i integrira nevidljive komponente antene, a svijetli kada primate poziv, SMS ili obavijest. Donosi novo korisničko sučelje, koje - između ostalog - omogućuje pristup aplikacijama izravno sa zaključanog zaslona - kao i novi album te video i glazbeni player. Što se multimedije tiče, imat će pristup Sony Entertainment Networku te servisima Video Unlimited i Music Unlimited.

I Xperia P i Xperia U imaju zaslon Reality s Mobile BRAVIA Engineom. Pogonjeni su dvojezgrenim procesorima radnog takta 1 GHz. Oba mobitela pogoni Android 2.3 Gingerbread. Nadogradnja na 4.0 (Ice Cream Sandwich) očekuje se tijekom drugog kvartala ove godine.
Xperia P ima kompaktno kućište od aluminija. Zaslon dijagonale četiri inča (10,16 centimetara) koristi tehnologiju WhiteMagic, koja bi trebala olakšati korištenje uređaja pri jakom svjetlu, a ugrađena je i tehnologija koja automatski prilagođava svjetlinu zaslona okolini, kako bi štedjela bateriju.

S njome dolazi i novi SmartDock, koji će vam omogućiti povezivost s više zaslona, što može biti praktično ako, primjerice, poželite uz pomoć mobitela i daljinskog upravljača pogledati video visoke razlučivosti na velikom ekranu. SmartDock ima podršku za USB, pa na njega možete spojiti bežičnu tipkovnicu i miša. Ima i 16 GB memorije za pohranu, kameru s osam megapiksela opremljenu tehnologijom za snimanje 2 i 3D panoramskih fotografija, mogućnost HDMI i DLNA povezivanja, podršku za tehnologiju NFC...

Xperia U nudi xLoud i i tehnologiju Sony 3D surround sound integriranu u glazbeni player. Moguć je i streaming glazbe s Xperia U na bežične zvučnike jednim dodirom. Može ju se personalizirati pomoću zamjenjivih maski za bazu telelefona i tema. Ima nešto manji zaslon Reality - dijagonala je 3,5 inča (8,9 centimetara) - također pogonjen Mobile BRAVIA Engineom. I kamera je nešto slabija - pet megapiksela.

Dolazi s novom slušalicom Smart, koja nudi namjensku tipku SmartKey, s kojom možete pokretati omiljene aplikacije. Dostupna je u bijeloj ili crnoj boji, s ružičastom ili žutom maskom za bazu telefona koje dolaze s uređajem. Prodaja Xperie S počela je upravo tijekom trajanja sajma u Barceloni. Modeli P i U bit će globalno dostupni tijekom drugog tromjesečja ove godine. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.