Sci-Tech

Društvene mreže

Facebook uvodi analitiku stranica u realnm vremenu?

Facebook uvodi analitiku stranica u realnm vremenu?

Ako ste administrator fan stranice na Facebooku i htjeli ste pogledati kako statistički stojite s vođenjem vašeg profila, vjerojatno ste primijetili poruku na vrhu stranice.

U Insightsima, odnosno statistikama fan stranice, stoji kako su unazad nekoliko tjedana imali problema s kašnjenjem statistika, kako se ispričavaju, te da rade na tome da se ove greške ne ponove.

A ispravljanje tih grešaka zapravo bi moglo dovesti do statistika u realnom vremenu što bi uvelike moglo pomoći administratorima stranica. Kako prenosi allfacebook, a piše TechCrunch, kašnjenje statistika od četiri dana razlog je promjene u sistemu odnosno nadogradnji postojećeg, koji još nema datum objave.

Google je već ranije uveo svoj servis Analytics u realnom vremenu koji definitivno pomaže u razvoju samih stranica, odnosno smjeru kretanja, a vjerujemo da bi to isto pomoglo i kad bi Facebook uveo statistike u realnom vremenu. Također, trenutno postoje aplikacije treće strane pomoću kojih je moguće pratiti statistike u koliko toliko realnom vremenu ali samo za like, share i komentare, dok recimo Facebook Insights nudi puno veći spektar mogućnosti.

Zanimljivo je i da TechCrunch spominje da ukoliko će objavljeni post uzrokovati velik broj unlikeova stranice, administrator će moći obrisati isti prije nego se stvori još veći problem, čime će ‘talking about this’ značajka konačno dobiti pravi smisao.

Više na Zimo.co.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.