Sci-Tech

Loš rezultat Windowsa

Windowsi podbacili, Office i Xbox rasli

Windowsi podbacili, Office i Xbox rasli

Prodaja Windowsa je podbacila zbog, tvrde u Microsoftu, sve slabije prodaje osobnih računala

Za loš rezultat Windowsa u Microsoftu krive sve slabiju prodaju osobnih računala zbog ekonomske krize i poplava u Tajlandu. Microsoftova zarada tijekom drugog fiskalnog kvartala ostala je ista kao i lani. Lošiju prodaju Windowsa nadoknadili su dobri rezultati programskog paketa Office i konzole Xbox.

Prihod od poslovnog softvera porastao je 2,7 posto, na 6,3 milijarde dolara (oko 35 milijardi kuna), zbog snažne potražnje za na računalstvu u oblaku utemeljenom paketu Office 365 i alatom za zajednički rad Sharepoint, piše The Wall Street Journal.

Softver za zabavu, predvođen Xboxom, u centralu u Redmondu donio je 14,6 posto više novca - 4,2 milijarde dolara (oko 23 milijarde kuna). Xbox je u prosincu uspio uhvatiti 46 posto tržišta konzola. Ipak, tijekom idućeg kvartala očekuje se jednoznamenkast rast.

Prodaja Windowsa je podbacila zbog, tvrde u Microsoftu, sve slabije prodaje osobnih računala, za što krive ekonomsku krizu i poplave u Tajlandu. Prihodi su pali 6,3 posto, na 4,7 milijardi dolara (oko 25 milijardi kuna).

U poslovnim rezultatima prvi put se pojavljuje i Skype, koji je Microsoft kupio za 8,5 milijardi dolara (oko 46 milijardi kuna). Tijekom nadolazećeg razdoblja ključna će biti kontrola troškova, uključujući prodaju marketing. To će biti izazovno, naročito zbog toga što tvrtka uskoro planira lansirati novu inačicu Windowsa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.