Sci-Tech

Neki novi, apsturdni, rezultati

Yahoo najpopularniji u SAD-u

Yahoo najpopularniji u SAD-u

U ožujku su Yahoove stranice sa 180 milijuna jedinstvenih posjetitelja bile najpopularnije među korisnicima Interneta u SAD-u

Prema podacima koje je prikupila tvrtka ComScore (pdf dokument), u ožujku je 212 milijuna Amerikanaca surfalo Internetom, a najposjećenije su bile Yahoove stranice - izvještava Bug Online .

Yahoo je na svim svojim stranicama imao oko 180 milijuna posjetitelja, a slijedi ga Google sa 176,9 milijuna. Na trećem mjestu je Microsoft (176,4 milijuna posjetitelja), četvrti je Facebook (153 milijuna), dok je AOL sa 118 milijuna jedinstvenih posjetitelja peti. U ComScoreu ističu kako je među najbrže rastućim stranicama Zynga.com, koja je sa 2,7 milijuna posjetitelja u veljači porasla 164%, na 7,3 milijuna posjetitelja.

Osim broja posjetitelja, ComScore je obradio i stanje na tržištu internetskog oglašavanja u SAD-u u ožujku. Ponovno je Googleova oglašivačka mreža vodeća, odnosno njezini oglasi su stigli do 91,7% od ukupnog broja korisnika Interneta u SAD-u, dok su oglasi putem Yahoove mreže imali doseg do 84,4% korisnika Interneta.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.