Sci-Tech

Zahvajujući iPad-u

Apple vodeći proizvođač mobilnih računala

Apple vodeći proizvođač mobilnih računala

Prema podacima tvrtke DisplaySearch, koja u mobilna računala ubraja i tablete, Apple se probio na vodeću poziciju na tržištu mobilnih računala

Prema rezultatima istraživanja tržišta tvrtke DisplaySearch, zahvaljujući iPadu Apple se u zadnjem kvartalu 2010. probio na prvo mjesto vodećih proizvođača mobilnih računala.

Ukupno je  u četvrtom kvartalu Apple isporučio 10,2 milijuna mobilnih računala širom svijeta, čime je zauzeo 17,2% cjelokupnog tržišta. Na drugom mjestu je HP s isporučenih 9,3 milijuna komada i udjelom na tržištu od 15,6%, a slijede Acer (8,4 milijuna), Dell (5,9 milijuna) i Toshiba (5,1 milijun).

DisplaySearch u svoju statistiku vezanu uz mobilna računala uključuje i tablete poput Appleovog iPada, te ističe kako je Apppleov rast u zadnjem kvartalu bio zapanjujući. Naime, u trećem kvartalu Apple je s isporučenih 6,3 milijuna mobilnih računala bio iza HP-a koji je isporučio 9,5 milijuna i Acera sa 9,1 milijun mobilnih računala.

Sveukupno je u četvrtom kvartalu prošle godine isporučeno 59,6 milijuna mobilnih računala što je rast od 8% u odnosu na prethodni kvartal, odnosno 17% u odnosu na isti kvartal godinu ranije - prenosi Bug Online .

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.