Sci-Tech

Appleov iPad 2

Appleov iPad 2 u proizvodnji

Appleov iPad 2 u proizvodnji

iPad 2 će imati frontalnu kameru koja korisnicima omogućuje korištenje aplikacije Facetime za videokonferencijske pozive

To da Apple priprema izlazak iPada 2 je, naravno, općepoznata stvar. Kompanija koja je poznata po tome što ne otkriva mnogo prije lansiranja svojih novih proizvoda, postupila je opet tako. No, Apple nikada nije zanijekao da nastavlja unaprijeđivati jedan od svojih najuspješnijih proizvoda, piše net.hr

Vrijednost iPadova prodanih u prva tri kvartala od izlaska na tržište penje se na gotovo 5 milijardi dolara. Kratak osvrt na povijest iPhonea koji svake godine izlazi kao novi model upućuje na to da bismo mogli očekivati iPad 2 na tržištu negdje oko prve godišnjice lansiranja svog prethodnika, a to je 3. travanj 2011., piše Mashable.

Prototip iPada 2 uočio je Reutersov novinar nakon što je na tržište puštena News Corpova iPad publikacija pod nazivom Daily. Također, prema nepotvrđenom izvještaju DigiTimesa u prosincu prošle godine Foxconn, kineski proizvođači iPhonea i iPada, dobio je zahtjev da do kraja veljače ove godine proizvede iPad 2 u količinama spremnim za tržište.

Kako piše WST, citirajući "ljude upoznate s materijom", iPad 2 će imati frontalnu kameru koja korisnicima omogućuje korištenje aplikacije Facetime za videokonferencijske pozive.

3G verzija ponovno će u SAD-u biti dostupna na Verizonu i AT & T, dok su Sprint i T-Mobile još uvijek van igre. Ipak, pitanje je hoće li iPad 2 imati znatno veću rezlučivost zaslona, kao što primjerice iPhone 4 ima znatno veću rezoluciju nego iPhone 3GS. Apple vjerojatno još uvijek radi na poboljšanju kvalitete zaslona i jednostavno to neće biti spremno za verziju iPad 2.

Hoće li i tako poboljšan Appleov tablet s ugrađenom kamerom biti dovoljan da uvjeri milijune iPad korisnika da je vrijeme za "upgrade"? Postoje li još neke stvari o kojima još ne znamo, a koje nam Apple priprema? Bile su primjerice glasine o tome da će novi uređaj izaći u tri verzije, da će imati USB port, da će biti tanji i lakši... i tako dalje.

Sve ćemo uostalom saznati za nekoliko mjeseci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.