Sci-Tech

U rujnu

Stiže iPad 2

Stiže iPad 2

Trenutna generacija iPada koristi aluminijski okvir, zbog kojega je uređaj teži

Ukoliko dosad niste kupili popularni Appleov tablet, možda bi trebali sačekati dok se ne odlučite na takav potez, jer su glasine o tome da će Apple vrlo uskoro izbaciti novu verziju, neslužbeno nazvanu iPad 2, sve jače.

Tehnološki svijet je posebno zainteresiran zbog predviđanja jednog analitičara o dolasku novog iPada već u travnju 2011. godine.

Brian Marshall iz Gleacher & Company predvidio je da že pojačana verzija tableta imati debi nakon uskršnjih praznika.

"Mislim da je Apple na dobrom putu za iPad 2", rekao je Marshall za Computerworld. "Budući da predviđam izlazak novog iPhonea za ožujak, oba dodatka će povećati privlačnost kompanije", dodao je.

Ta se predviđanja odlično slažu s nedavnim izvještajem stručnog časopisa DigiTimes, koji je naveo da je Apple već angažirao kompanije Ibiden, Tripod Technology i TTM Technologies kao dobavljače dijelova za novi iPad.

Glasine govore da će novi iPad imati video chat uslugu Facetime, koja je premijeru doživjela u iPhoneu 4, kao i više prostora na hard disku.

Posebne spekulacije su o eventualnom novom kućištu za iPad, koje budući da je Apple nedavno prijavio patent za novi materijal od karbonskih vlakana.

Trenutna generacija iPada koristi aluminijski okvir, zbog kojega je uređaj teži. Karbonsko kućište mogli bi učiniti okvir lakšim i čvršćim, a omogućilo bi i bolju povezivost.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.