Sci-Tech

Još lakše pretraživanje

Google promijenio logo i tražilicu

Google promijenio logo i tražilicu

Najpopularnija tražilica sada bi trebala biti još praktičnija za korištenje

Nakon što duže vrijeme nije značajnije mijenjana, tražilica Google Search dobila je vizualne i sadržajne nadogradnje koje bi korisnicima trebale olakšati pretraživanje, donosi metro-portal.hr.

Najvažnije promjene odnose se na prikazivanje rezultata te na mogućnosti njihovog filtriranja.

"Sve izmjene su prošle složen proces testiranja tijekom kojeg su veliku ulogu imali upravo korisnici", rekao je Nundu Janakiram koji je za Google vodio cijeli projekt.

Iza šarenih slova kojima je ispisana riječ Google više se ne pojavljuju sive sjene pa logo tražilice izgleda čišće i suvremenije. Također, vizualno je izmjenjen i donji dio stranice koja prikazuje rezultate pretraživanja.

Tražilica je dobila i lijevi stupac koji omogućuje kvalitetnije filtriranje rezultata. Uz nekoliko klikova korisnici sada mogu odabrati kategoriju unutar koje traže određeni pojam, a vijesti mogu sortirati i s obzirom na vrijeme u kojem su objavljene.

Poboljšanja su uvedena i kod pretraživanja slika - moguće ih je tražiti prema boji pa tako, na primjer, Google uz odgovarajuću naredbu prikazuje samo crno-bijele fotografije.

Google je najvažnije promjene sažeo u sljedećem videu:


Reci što misliš!