Sci-Tech

Vidi awards 2009.

Premijerkina web nagrada FER-u

Premijerkina web nagrada FER-u

Tradicionalna dodjela najznačajnijih hrvatskih visokotehnoloških nagrada Vidi Awards održana je hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu. Svečanoj dodjeli prisustvovala je i premijerka Jadranka Kosor koja je dodijelila nagradu Premijerkina web nagrada.

Kako bi nagradio najbolje hrvatske visokotehnološke projekte u godini 2009, časopis Vidi održao je svoju tradicionalnu dodjelu Vidi Awards nagrada.

Na svečanoj dodjeli Vidi Awards dodijeljene su nacionalne nagrade Vidi Web Top 100, Premijerkina web nagrada, Vidi e-novation nagrade te nagrada ICT gold.

Uvodni govor dodjele Vidi Awards održao je Damir Šlogar, osnivač i glavni direktor kanadske kompanije Big Blue Bubble, a govorio je o svojem iskustvu razvoja hi-tech kompanije u Kanadi te svom iskustvu izgradnje kompanije 'ni iz čega'.

Nagradu ICT Gold, za najbolje ICT implementacije u neinformatičkim kompanijama i organizacijama dobile su tvrtke DIV, VIVERA i JANAF.

Nagrada Vidi e-novation otišla je inovacijama Geanium tvrtke KING ICT, Brightcore tvrtke Elma Kurtalj, Trillenium tvrtke Trillenium u kategorijama kompanija te CADIAL Fakulteta elektrotehnike i računarstva u kategoriji akademskih institucija. U kategoriji fizičkih osoba nagradu Vidi e-novation odnijele su inovacije MYRO Ivane Maršić, Bongo-search Darija Botkuljaka te Interaktivni touchscreen stol Saše Markovića.


Ove godine, u sklopu događaja Vidi AWARDS 2009, Premijerkinu web nagradu dodijelila je Predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor Fakultetu elektrotehnike i računarstva za web projekt CADIAL - sustav za inteligentno pretraživanje dokumenata.

Na kraju su dodijeljene Vidi Web Top 100 nagrade za najbolje hrvatske web stranice, i to u deset različitih kategorija. Najbolji od najboljih mobilnih servisa u kategoriji Mobilni Web za 2009. godinu je mobilni servis Nove TV, m.dnevnik.hr.

Najbolja od najboljih internet stranica u kategoriji Community servisi za 2009. godinu je web stranica lilazilla.crozilla.com, a u potkategoriji Blog najbolja je bila web stranica blogera Hrvoja Mihajlica.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Korporativne stranice za 2009. godinu je web stranica tvrtke Encian.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Mediji, novosti, oglasnici za 2009. godinu je web stranica Mojtv.hr.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Znanost, obrazovanje i kultura za 2009. godinu je web stranica Linux za sve.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Web promocija ove godine nije dodijeljena nijednoj kompaniji. Stručni ocjenjivački sud za kategoriju Web promocija zaključio je da nijedna web kampanja u Hrvatskoj u ovome trenutku ne zaslužuje ovu prestižnu nagradu. U vrijeme dok u najnaprednijim ekonomijama svijeta web kampanje po budžetima i kreativnom angažmanu prelaze one televizijske, u Hrvatskoj se web kampanje i dalje svode na margine.

Najbolja od najboljih internet stranica u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije za 2009. godinu je web stranica Carnet.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Turizam i putovanja za 2009. godinu je web stranica Hotel Antunović.

Najbolja od najboljih internetska stranica u kategoriji Sport, Zdravlje i Prehrana za 2009. godinu je web stranica Zdrava krava.

Najbolja od najboljih internetskih stranica u kategoriji Zabava, moda i glazba za 2009. godinu je web stranica televizije MTV.

Kompletan Vidi Awards službeni katalog zajedno s popisom i opisima svih Vidi e-novation dobitnika za godinu 2009 možete pročitati u cjelovitom digitalnom obliku na web adresi: www.vidi.hr/katalog .

Reci što misliš!