Sci-Tech

Google

Google Wave, budućnost e-maila

Google Wave, budućnost e-maila

Google Wave je kombinacija e-maila i chata

Google je na konferenciji Google I/O održanoj u San Franciscu predstavio e-mail servis budućnosti - Google Wave (http://wave.google.com), koji je još u razvojnoj fazi te još uvijek nije dostupan široj javnosti pa će se svi još nekom vrijeme morati zadovoljiti Gmailom. Kad će točno Google Wave biti pokrenut, ne zna se, ali u Googleu navode kako će to biti "ove godine".

 

Google Wave je kombinacija e-maila i chata i omogućavat će korisnicima brzu razmjenu teksta, fotografija, videa i datoteka. Sva komunikacija će se odvijati u realnom vremenu.

E-mail servis budućnosti su osmislili tvorci Google Mapsa, Lars i Jens Rasmussen, koji navode kako je Google Wave "pokušaj kombiniranja virtualnog razgovora i suradnje". Tvrde kako će ovaj servis biti raj za sve one koji zajednički rade na velikim projektima, a udaljeni su tisućama kilometara.

Za izradu Google Wavea "posuđeno" je ponešto elemenata Gmaila, Twittera i Facebooka, a Google uvjerava kako će ovaj proizvod biti nešto najbolje što je svijet dosad vidio. Ne preostaje nam drugo nego čekati kraj godine kako bi smo uživali u tom najnovijem čudu tehnologije.


Reci što misliš!