Sci-Tech

Google

Google pokrenuo uslugu SearchWiki

Google pokrenuo uslugu SearchWiki

SearchWiki će dopustiti korisnicima brisanje, mijenjanje redoslijeda, dodavanje i komentiranje rezultata svojih pretraga na Googleu

Google je pokrenuo SearchWiki, uslugu koja će omogućiti svakom korisniku prilagođavanje rezultata pretraživanja, pa tako i buduća pretraživanja, svojim potrebama i prohtjevima, piše Tportal .

SearchWiki će dopustiti korisnicima brisanje, mijenjanje redoslijeda, dodavanje i komentiranje rezultata svojih pretraga na Googleu. Tijekom svake sljedeće pretrage istog pojma, rezultati njihovih promjena bit će vidljivi. Promjene koje će korisnik izvoditi na svojim pretragama bit će vidljive samo korisniku koji ih je radio, a ne svima. To znači da će za korištenje funkcija SearchWiki korisnik morati biti registriran i prijavljen na Google. Odjavom s Googlea, pretrage će ponovo izgledati kao i za sve druge korisnike, bez mogućnosti ikakvih izmjena.

Zanimljiva je mogućnost gledanja tuđih zabilješki i komentara rezultata pretrage opcijom 'See all notes for this SearchWiki'; na taj način će korisnici moći razmjenjivati iskustva i poboljšati Googleov sustav za pretraživanje.

Osim promjena u sustavu pretraživanja, Google je na svojim stranicama napravio i kozmetičku obnovu. Svaki korisnik može izabrati temu u kojoj će mu se prikazivati stranice. Za tu uslugu će također biti potrebno registriranje i prijavljivanje na Google. Izbor tema je dosta velik, a neke su izradili svjetski poznati umjetnici, pa bi svaki korisnik trebao pronaći nešto po svom ukusu.  


Reci što misliš!