Sci-Tech

Pretraživanje weba

WhoisHR predstavlja dodatak za preglednike

WhoisHR predstavlja dodatak za preglednike

Cilj ovog projekta je stvoriti jedno, centralno mjesto za pretragu informacija o dostupnosti stranih i hrvatskih domena

Na stranicama servisa za napredno pretraživanje hrvatskih domena WhoisHR (whois.com.hr) predstavljena je nova usluga koja omogućuje besplatno provjeravanje i kupnju domena izravno iz sučelja internetskog preglednika.

Projekt je rezultat zajedničke inicijative vodeće hrvatske web hosting tvrtke Plus Hosting i servisa za napredno pretraživanje HR domena - WhoisHR. Cilj ovog projekta je stvoriti jedno, centralno mjesto za pretragu informacija o dostupnosti stranih i hrvatskih domena koje od korisnika neće zahtijevati stalno posjećivanje različitih web stranica i servisa.

Ova funkcionalnost dostupna je u obliku jednostavnog dodatka (plug-in) koji se instalira u internetski preglednik. Pomoću ovog dodatka, nakon instalacije korisnik može dobiti informacije o domenama ako utipka upit u polje za traženje u svom pregledniku neovisno o tome na kojoj stranici se u tom trenutku nalazi.

Pored informacija, dostupne domene korisnici će moći i registrirati jednostavnim klikom na link ili telefonskim pozivom, zbog čega je cijeli proces registracije odsad moguće obaviti za samo nekoliko minuta. Trenutačno ne postoji nijedno mjesto na hrvatskom internetskom prostoru koje pruža sličnu uslugu.

Dodatak se može preuzeti na adresi whois.com.hr/plugin-za-pretrazivanje/ i s njim se mogu pretraživati informacije o .com, .biz, .org, .eu, .net, .name, .hr, .de, .co.uk, .at i mnogim drugih domenama.


Reci što misliš!