Sci-Tech

Operativni sustavi

Potez Microsofta koji potencijalno može povećati vaše troškove

Potez Microsofta koji potencijalno može povećati vaše troškove
Youtube

Windowsi 10 počet će preuzimati kritične nadogradnje čak i kada je korisnik spojen na Internet putem veze gdje se plaća promet

Microsoft dovršava Creators Update za Windowse 10, te bi finalna inačica u obliku Release Candidate nadogradnje trebala insiderima biti dostupna početkom travnja. Gotovo svakodnevno ovaj se OS polira i dorađuje, pa u javnost stižu nove informacije o promjenama koje će ta nadogradnja donijeti.

Posljednja u nizu tiče se sustava nadogradnji Windowsa i preuzimanja zakrpa. I do sada je ovaj proces bio gotovo u potpunosti automatiziran (na što su se korisnici desetke često žalili), pa je Microsoft odlučio u njega ipak unijeti neke promjene. Međutim, jedna od njih mogla bi biti potencijalno predstavljati problem korisnicima koji se na Internet ne spajaju putem flat-rate konekcije.

Kako je potvrđeno iz Microsofta za portal Supersite Windows, nakon Creators Update nadogradnje Windowsi 10 će kritične zakrpe "koje osiguravaju nesmetan rad sustava" ubuduće preuzimati bez obzira kako računalo bilo spojeno na Internet. Očito, smatraju u Microsoftu, dodatna naplata internetskog prometa mala je cijena za stabilnost i sigurnost OS-a.

Neće to biti velike nadogradnje, obećava Microsoft preko glasnogovornika, no oni sa skupo plaćenim dodatnim internetskim prometom trebali bi na ovu činjenicu obratiti pozornost.


Reci što misliš!