Sci-Tech

Mobiteli

iPhone 7 i iPhone 7 Plus su najprodavaniji smartphonei u SAD-u

iPhone 7 i iPhone 7 Plus su najprodavaniji smartphonei u SAD-u
Apple

Prema izvješću tvrtke Kantar Worldpanel ComTech, u tri mjeseca ove godine (zaključno s mjesecom travnjem) u SAD-u su najprodavaniji smartphonei bili Apple iPhone 7 i iPhone 7 Plus

Prema posljednjim podacima tvrtke Kantar Worldpanel ComTech, koji se odnose na tri mjeseca ove godine (zaključno s mjesecom travnjem), Appleovi još uvijek aktualni iPhone 7 te iPhone 7 Plus i dalje su najprodavaniji pametni telefoni na domaćem američkom tržištu, prenosi Bug.

Iako sam operativni sustav Android na drugom najvećem tržištu pametnih telefona na svijetu ima tržišni udio od 61,7% (što je pad od 5,9% na godišnjoj razini) u odnosu na tržišni udio od 36,5% koji bilježi Appleov iOS, pametni telefoni temeljeni na Androidu teško uspijevaju doći na vrh ljestvice najprodavanijihpametnih telefona među američkim korisnicima. 

Poznatiji brandovi kao što su Samsung, LG i Lenovo Moto zabilježili su pad isporuka na godišnjoj razini. Appleovi iPhone 7 i iPhone 7 Plus imali su zajednički tržišni udio od 20,1%, prošlogodišnji Samsungovi flagshipovi Galaxy S7 i Galaxy S7 edge udio od 8,8%, dok su Galaxy S8 i Galaxy S8+ imali udio od 8,1% u ukupno prodanim pametnim telefonima na američkom tržištu.


Reci što misliš!