Sci-Tech

Internet

Google ukida instant rezultate pretrage

Google ukida instant rezultate pretrage

Opcija koja je prikazivala rezultate pretraživanja tijekom upisivanja pojmova u tražilicu više ne funkcionira

Google Instant je opcija Googleove internetske tražilice uvedena je još 2010. godine, u vrijeme dok je za tražilicu bila nadležna Marissa Mayer. Radi se o funkcionalnosti dostupnoj isključivo na desktop inačici, koja omogućava da se rezultati pretraživanja prikazuju čim korisnik utipka pojam – i bez da je pojam upisan do kraja ili da korisnik klikne na tipku Search ili stisne Enter na tipkovnici.

No, kako se posljednjih godina velika većina pretraživanja obavlja putem mobilnih uređaja, ova opcija više nije toliko korisna kao kada je uvedena. Na mobitelima postoji ograničenje u veličini ekrana, a i drugačija je interakcija korisnika sa samom tražilicom, pa opcija Instant tamo nema mjesta. Shvatili su to sada i u Googleu i objavili da u potpunosti ukidaju Google Instant kako bi se fokusirali na fluidnije i brže pretraživanje na svim uređajima, piše Bug.

S korisničke strane, odlazite li često na Googleovu početnu stranicu, jedina razlika koju ćete od sada možda primijetiti jest da ćete nakon upisivanja pojmova u tražilicu morati stisnuti Enter ili kliknuti na Search kako bi dobili rezultate.


Reci što misliš!