Sci-Tech

Operativni sustavi

Windowsi 10 surađivat će s iOS-om i Androidom

Windowsi 10 surađivat će s iOS-om i Androidom
Youtube

Opcija "Continue on PC" koja omogućava lakši skok s jednog na drugi uređaj postat će svima dostupna s jesenskom nadogradnjom

Insideri koji imaju na svojim računalima instaliranu neku od Preview inačica Windowsa 10, prvenstveno oni koji se nalaze unutar "Fast Ringa" koji prvi dobiva nove nadogradnje, primijetili su jednu novu funkciju ovog OS-a, javlja Bug. Mogućnost nastavka rada započetog na mobitelu i prebacivanje na PC, te obratno, pod nazivom "Continue on PC", stižu na Android i iOS.

Iako prvenstveno zamišljena kao opcija koja bi omogućila gotovo isto iskustvo rada na Windowsima na desktopu i mobitelu, ova opcija morala je proći kroz neke promjene. Windowsi na mobitelima se gotovo više nigdje ne mogu naći, pa se Microsoft okrenuo operacijskim sustavima koji vladaju tim svijetom.

Vlasnici iPhonea i mobitela s Androidom za ovu će funkcionalnost Windowsa morati preuzeti posebne aplikacije i u njih se prijaviti svojim Microsoft korisničkim računom. Potom će moći, kažu, "magično" prebacivati otvorene web stranice s jednog na drugi uređaj.

Windows Insideri već sada mogu pokušati raditi paralelno na mobitelima i računalima, a svi ostali morat će pričekati jesensku nadogradnju Fall Creators Update.


Reci što misliš!