Sci-Tech

Investicije

Google investira u edukacijske projekte u Africi

Google investira u edukacijske projekte u Africi

Googleova krovna kompanija Alphabet proširit će edukacijski program na afričkom kontinentu na ukupno 10 milijuna korisnika, ulagat će u afričke startupove te u poboljšanje tamošnjih životnih uvjeta

Googleova krovna kompanija Alphabet nastavlja sa svojim edukacijskim programima na afričkom kontinentu, piše Bug

Namjera je tijekom idućih 5 godina educirati preko 10 milijuna ljudi u Africi u online vještinama radi lakšeg pronalaska posla. Riječ je o proširenju prijašnjeg programa edukacije koji je uključivao 1 milijun polaznika. Pri provođenju novog proširenog programa namjera je koncentrirati se na nekoliko afričkih zemalja, konkretno na Južnoafričku Republiku, Keniju i Nigeriju. 

Zasebni program edukacije za razvoj mobilnih aplikacija u Africi će imati 100 tisuća polaznika. Dobrotvorna Alphabetova podružnica Google.org uložit će 20 milijuna dolara u poboljšanje životnih uvjeta u Africi. Spominju se i poticaji za afričke startupove i tamošnje neprofitne organizacije. U iduće tri godine oko 60 afričkih startupova primit će ukupno 3 milijuna dolara. 

Posebna pozornost bit će posvećena Nigeriji gdje će Google dovršiti proces uvođenja YouTube Go usluge, Street Viewa za ulice Lagosa te uslugu bržeg učitavanja internetskih stranica uz manji utrošak podatkovnog prometa.


Reci što misliš!

 Izdvojeno