Sci-Tech

Streaming servisi

Disney odlazi s Netflixa i pokreće vlastite streaming servise

Disney odlazi s Netflixa i pokreće vlastite streaming servise

Velikan filmske industrije Disney planira potpuno promijeniti strategiju poslovanja, pa će u sklopu promjene pokrenuti vlastitu streaming uslugu

U sklopu objave najnovijih poslovnih rezultata, američka kompanija The Walt Disney Company najavila je da će od sljedeće godine početi povlačiti svoje filmove s Netflixa, unatoč vrlo dobrim odnosima s tim streaming servisom. Ovaj potez dio je velikog zaokreta u strategiji Disneya, u sklopu kojeg će, vjerojatno 2019. godine, biti pokrenuta njihova potpuno nova streaming usluga.

Disneyeva streaming platforma trebala bi, dakle, kroz nešto više od godinu dana zaživjeti kako unutar SAD-a tako i na globalnoj razini, a na njoj će gledatelji moći na zahtjev pogledati stare i nove Disneyeve filmove i filmove svih kompanija koje su u njihovom vlasništvu (Pixar, Marvel, Lucasfilm, itd). S Netflixa će, prema prvim informacijama, koje prenosi Bug, nestati filmovi pod imenom Disneya i Pixara, dok će oni Marvelovi ostati dostupni i na ovoj platformi.

Dodatno, kompanija će pokrenuti i posebnu ESPN streaming uslugu već početkom 2018. Na njoj će se moći pogledati preko 10 tisuća sportskih događaja godišnje, a primarno će biti pokrivene američke hokejaške, bejzbolske i nogometne lige, kao i fakultetski sportovi popularni u SAD-u, ali i teniski događaji iz cijelog svijeta.


Reci što misliš!