Sci-Tech

dobar biznis

Samsung će zaraditi 110 dolara na svakom prodanom iPhone X-u

Samsung će zaraditi 110 dolara na svakom prodanom iPhone X-u
Apple PROMO

Prema analizi koju je proveo Counterpoint Technology Market Research, od svakog prodanog Appleovog iPhone X-a tvrtka Samsung će zaraditi 110 dolara na ugrađenim dijelovima

Counterpoint Technology Market Research je proveo podrobnu analizu budućeg Appleovog flagshipa, iPhone X-a. Pritom se navodi kako će i Samsung od svakog prodanog primjerka iPhone X-a zaraditi 110 dolara, prenosi Bug.

Riječ je, naravno, o iznosu koji će južnokorejska tvrtka zaraditi od komponenti koje je proizvela, a ugrađene su u novi iPhone X. U Appleovom iPhone X-u nalazit će se ukupno tri komponente koje je proizveo Samsung, OLED zaslon, baterija te kondenzatori.

U analizi se također navodi i procjena kako će s obzirom na broj prodanih primjeraka, od komponenti unutar iPhone X-a Samsung zaraditi oko 4 milijardi dolara više u odnosu na zaradu od komponenti koje proizvodi za vlastiti Galaxy S8 flagship (od kojih ima zaradu od 202 dolara).

Procjene navode 130 milijuna prodanih iPhone X-a u odnosu na oko 50 milijuna prodanih Galaxy S8 i S8+ modela pametnih telefona. Kako bi smanjio ovisnost o Samsungu, Apple već planira određene mjere kao što je djelomično okretanje LG Displayu kao dobavljaču zaslona za buduće iPhone (od 2019. godine).


Reci što misliš!