Sci-Tech

festival znanosti 2017.

I ove godine Sinj na tjedan dana postaje grad znanostI!

I ove godine Sinj na tjedan dana postaje grad znanostI!
Photos

I ove godine Sinj na tjedan dana postaje grad hrvatskih zvijezda u svjetskoj znanosti i grad znanosti. Pogađate: na Festivalu znanosti - Sinj 217.!

FZS 2017. održat će se u Sinju od 16. do 21. 10. 2017. pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a gosti će biti naši vrhunski znanstvenici u svjetskoj znanosti: I. Đikić, G. Paić, T. Prokopec, J. Faričić, R. Matasović, L. Forro, T. Žakula, N. Raos, B. Salopek-Sondi, I. Sondi, A. Radonić, K. Vlahoviček, O. Polašek i T. Portada. 

Svečano otvaranje Festivala održat će se u ponedjeljak 16. 10. u 17:30 sati u Alkarskim dvorima, a Festival će otvoriti izaslanica Predsjednice, g. Renata Margaretić Urlić. 

Nakon predavanja Ivana Đikića i Guya Paića, održat će se okrugli stol o kurikularnoj reformi, na kojem će raspravljati vrhunski znanstvenici - gosti Festivala, te izaslanica Predsjenice, kao i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tome Antičić. 

Uz popularnoznanstvena predavanja u Alkarskim dvorima navečer, naši će gosti na tjedan dana postati nastavnici u školama, te će djeci održavati satove fizike, biologije, kemije, hrvatskoga, zemjlopisa...umjesto njihovih nastavnika. 

Uz to, ove godine organiziramo znanstvene radionice za učenike "Analizom pogodi koja je sol u vodi!", na kojima će posebno odabrana grupa od 10 učenika svaki dan poslije podne iz prve ruke u radionici od par sati imati priliku sudjelovati u istraživačkom radu.

U četvrtak 19. 10. bit će javno promatranje neba teleskopima za sve uzraste u suradnji sa Zvjezdanim selom Mosor, nakon predavanja Ante Radonića koji će voditi promatranje. U petak će nakon predavanja biti Večer kemije, a u subotu će Festival završiti drugim javnim promatranjem neba za sve uzraste i Znanstvenim kvizom za srednjoškolce s vrijednim nagradama (3000, 2000 i 1000 kn i brdo knjiga!). 


Reci što misliš!