Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Facebookove mobilne aplikacije dominiraju Play Storeom

Facebookove mobilne aplikacije dominiraju Play Storeom

Aplikacije su ono od čega ne žive samo njihovi vlasnici ili developeri već i proizvođači uređaja na kojima se one koriste. Stoga je uvijek zanimljivo vidjeti koje su najpreuzimanije na globalnoj razini. Samo, naravno da nikakvih iznenađenja po tom pitanju nema, Facebookove aplikacije u potpunosti dominiraju u svijetu

Barem kad se govori o Androidu, za koji je po ovom pitanju istraživanje napravio Prioridata te prikazao deset najboljih na temelju broja preuzimanja na Google Play Storeu u kolovozu ove godine.

Pa tako WhatsApp broji 88,48 milijuna preuzimanja, Messenger 76,64 milijuna, Instagram 42,94 milijuna, Facebook 33,56 milijuna, Facebook Lite 22,42 milijuna...

Tek nakon tog dolazi Wish s 21,98 milijuna preuzimanja, Snapchat s 21,01 milijuna, Subway Surfers s 14,1 milijun i Spotify s 12,7 milijuna. Na samom kraju liste jest Messenger Lite s 9,82 milijuna, što znači da u Top 10 najpreuzimanijih Facebook ima šest aplikacija.

Nevjerojatan podatak, ali i konstantan posljednjih godina, što je potvrda snage te društvene mreže, odnosno, kompanije u cijelosti.


Reci što misliš!