Sci-Tech

mobilne aplikacije

Uskoro upload fotografija veće rezolucije na Facebook Messengeru

Uskoro upload fotografija veće rezolucije na Facebook Messengeru

U sklopu Facebook Messenger aplikacije za Android i iOS krenulo je testiranje opcije uploada fotografija u višoj rezoluciji koju u Facebooku nazivaju "4K fotografije"

Facebook Messenger na Android i iOS mobilnim uređajima uskoro dobiva novu mogućnost. Korisnici odsad mogu postavljati fotografije u nešto većoj rezoluciji nego do sada, javlja Bug.

Već duže vrijeme Facebook Messenger dolazi s podrškom za uploadanje fotografija s rezolucijom od 2048 x 2048 piksela, dok će po novom omogućiti uploadanje fotografija s rezolucijom od 4096 x 4096 piksela (svojevrsne "4K" fotografije prema Facebookovom nazivlju).

Nova značajka je u skladu s modernim flagship mobilnim uređajima s 12-megapikselnim glavnim kamerama, kao što su na primjer Appleov iPhone X ili Samsungov Galaxy S8 te Galaxy Note 8.

Opcija uploadanja fotografija u višoj rezoluciji putem Messengera zasad se nalazi u testnoj fazi i dostupna je korisnicima Android i iOS uređaja u Francuskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru i Australiji. Naravno i u ovom slučaju kod uploadanja fotografija valja uzeti u obzir da i Messenger, kao i drugi servis koristi određeni stupanj kompresije.


Reci što misliš!