Sci-Tech

mobilna aplikacija

Osvoji mjesečni pokaz u božićnom nagradnom natječaju Liburnije i CityBus Zadar

Osvoji mjesečni pokaz u božićnom nagradnom natječaju Liburnije i CityBus Zadar

CityBus Zadar u suradnji s gradskim prijevoznikom Liburnija organizira božićni nagradni natječaj na službenom Facebook profilu aplikacije

Natječaj je započeo u četvrtak 14. prosinca i traje do 23. prosinca u 23:59 a objava dobitnika je na Badnjak. Pravila su navedena u objavi a glavna nagrada je mjesečni pokaz za gradski prijevoz (radnički ili đački, ovisno o potrebi). Tu su također i utješne nagrade glavnog sponzora Liburnije.

Besplatna mobilna aplikacija, koja je od sredine studenoga dostupna i na iOS mobilnim uređajima, preuzeta je preko 1.300 puta na Google Play trgovini i App Store-u.

Pomoću nje je moguće pregledati sve autobusne linije na području cijele Zadarske županije, njihove rute i vozni red te izračunati najbolju rutu od Vašeg polazišta do odredišta koristeći javni gradski prijevoz. Projekt je podržan od strane tvrtke Impaddo, gradskog poduzeća Liburnija, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra.

Ovim putem zahvaljujemo se i građanima, korisnicima gradskog prijevoza u Zadarskoj županiji, koji nam svakodnevno dostavljaju nove podatke o linijama i stajalištima te nam na taj način pomažu učiniti aplikaciju što korisnijom za krajnje korisnike.

- Sa zadovoljstvom možemo najaviti sljedeću nadogradnju aplikacije koja će biti dostupna početkom siječnja te će donijeti nekoliko korisnih noviteta. U projekt se početkom proljeća uključuje NextBike - Sustav javnih bicikala.

Povratkom bicikala na ulice grada pomoću CityBus Zadar aplikacije biti će moguće pregledati sva stajališta sustava javnih bicikala u gradu, broj slobodnih bicikala na pojedinom stajalištu kao i izračunati najbolju rutu korištenjem bicikla. Sama navigacija će u sljedećoj verziji biti nadograđena te će omogućavati kombinaciju 2 i više načina prijevoza do željenog odredišta, kazuje nam autor Stipe Stagličić.

Za sve novitete pratite CityBus na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter. Sve najnovije informacije iz javnog gradskog prijevoza možete saznati na jednom mjestu.

Cilj projekta je potaknuti građane na češće korištenje javnog prijevoza na način da im se ponudi više informacija na jednom mjestu i tako olakša korištenje istog.


Reci što misliš!