Sci-Tech

utišajte ili ugasite obavijesti

Previše vremena na Facebooku izaziva loše raspoloženje i depresiju

Previše vremena na Facebooku izaziva loše raspoloženje i depresiju
Borna Filic/PIXSELL

Iz društvene mreže Facebook prošlog su tjedna objavili da se korisnici, koji su često na naslovnoj stranici i samo scrollaju po njemu, mogu osjećati loše i imati manje samopouzdanja, javlja USA Today.

Brojni korisnici začuđeni su što sama tvrtka to priznaje i pronalazi nove načine korištenja Facebooka - da bi se svi osjećali bolje! 
 
Kao roditelji, svatko od nas zabrinut je za svoju djecu i što će 'povezanost' značiti za 15 godina. Također se brinemo oko previše vremena koje troše na svojim telefonima, a trebali bi se družiti s obitelji - u objavi je napisao David Ginsberg iz Facebooka zajedno sa znanstvenicom Moirom Burke.

Znanstvenici koji su proučavali ovaj problem zaključili su da društvene mreže doista uzrokuju depresiju kod tinejdžera i pad samopouzdanja. 

Studija koju su zajednički napravili sveučilište Yale i UC San Diego dokazala je da učestalo "lajkanje" i otvaranje linkova mogu naštetiti mentalnom zdravlju.

No, umjesto da svojim korisnicima preporuče da deinstaliraju aplikacije, Facebook je, zajedno sa znanstvenicima koji su provodili istraživanje, donio nekoliko rješenja koja bi mogla pomoći korisnicima da se osjećaju bolje: 

Prvenstveno, kažu, trebate utišati neke korisnike koje imate, a zbog kojih se osjećate loše. Facebook je nedavno izbacio mogućnosti da nekoga snoozate, odnosno maknete njegove ili njezine objave s naslovne stranice na mjesec dana.

 


Reci što misliš!