Sci-Tech

loše vijesti za korisnike

Google će omogućiti operaterima skrivanje jačine signala mobilnih mreža

Google će omogućiti operaterima skrivanje jačine signala mobilnih mreža

Google će u jednoj od narednih inačica Androida omogućiti operaterima skrivanje prikaza jačine signala mobilne mreže koju koristite

Ako malo prokopate po izbornicima vašeg Android uređaja, između mnogih korisnih podataka možete naići i na podatak koji govori kakva je kvaliteta signala mobilne mreže koju koristite. No, ubuduće taj podatak bi mogao biti skriven od vaših očiju, doznaje Bug.

Razlog tomu je novo otkriveni kod unutar Android Open Source Projecta koji omogućava davateljima mobilnih usluga uskraćivanje informacija o kvaliteti (snazi) signala. Zahvaljujući tomu, ova opcija će u jednoj od narednih inačica Androida postati opcionalna, umjesto podrazumijevana.

No, ono što čudi je činjenica kako Google neće u potpunosti zabraniti pristup tom podatku, već će samo svojim korisnicima nepotrebno otežati pristup. Naime, API koji je zadužen za dohvaćanje jačine signala za sada nije izbačen iz Androida.

Time će ubuduće umjesto dosadašnjih par tapova po zaslonu, biti potrebno instalirati jednu od postojećih aplikacija za očitavanje jakosti signala mobilne mreže. Jedna od njih je Signal Strength koja je dostupna i putem Google Playa.


Reci što misliš!