Sci-Tech

na Teslinim danima

Natječaj za godišnju nagradu "Nikola Tesla - Genij za budućnost"

Natječaj za godišnju nagradu
Goran Sekula/PIXSELL

U okviru tradicionalnih Dana Nikole Tesle, u utorak, 30. siječnja, bit će otvoren natječaj za godišnju nagradu "Nikola Tesla – Genij za budućnost" u kojem će moći sudjelovati i najmlađi.

Natječaj udruge "Nikola Tesla - genij za budućnost" ide devetu godinu zaredom  i organiziran je u tri kategorije  - prijave na natječaj primaju se za najbolji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle odnosno za repliku Teslinog izuma, kao i za projekte iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, a za djecu i mlade priređen je kviz na kojem će moći provjeriti svoje znanje iz fizike i opće znanje o Tesli. 

Otvorenjem natječaja će i započeti ovogodišnji Dani Nikole Tesle koje već tradicionalno u povodu obljetnice Tesline smrti organizira Tehnički muzej "Nikola Tesla" u Zagrebu.

Iz programa koji počinje u tom muzeju u 17 sati organizatori su izdvojili panel diskusiju pod nazivom "Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama".

Drugog dana manifestacije u srijedu, 31. siječnja, u 18 sati predavanje na temu "Nikola Tesla u oku mladih inovatora" održat će jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih inovatora Ivan Kožar, dobitnik godišnje nagrade "Nikola Tesla – Genij za budućnost".

U četvrtak 1. veljače predavanje o "Novom licu Tesline genijalnosti" održat će poznati fizičar, akademik Vladimir Paar. 


Reci što misliš!