Sci-Tech

web preglednici

Danas stiže Chromeovo blokiranje nametljivih oglasa

Danas stiže Chromeovo blokiranje nametljivih oglasa

Iz Googlea su pojasnili kako će točno funkcionirati opcija blokiranja napasnih oglasa ugrađena u njihov internetski preglednik

Google Chrome u svojoj aktualnoj verziji 64 dobit će ugrađeno automatsko blokiranje reklama na webu. Iako se čini kao da time Google kroz najpopularniji preglednik današnjice može samome sebi dokinuti dio prihoda, tomu ipak nije tako – filtrirat će se, naime, samo internetski oglasi koji ne poštuju "pravila lijepog ponašanja", odnosno koji su iritantni, napasni, i odveć nametljivi, javlja Bug. Googleovi oglasi, naime, takvi nisu.

Nešto prije nego se danas aktivira adblocker rješenje u Chromeu na Googleovom je Chromium blogu pojašnjeno kako će ono funkcionirati, tj. koje vrste oglasa će biti prepoznate i automatski blokirane.

Na desktopu Chrome će od sutra automatski sakrivati oglase koji dolaze u vidu pop-up prozora, velike "zalijepljene" (sticky) oglase, video sadržaje sa zvukom koji se automatski pokreću, te oglase koji imaju brojač sekundi i tako skrivaju sadržaj stranice na određeno vrijeme.

Na mobilnim platformama blokirane će biti sve navedene vrste oglasa, ali i bljeskajući animirani oglasi, oglasi koji prekrivaju cijeli ekran, te oni koji zauzimaju preko 30% vertikalne duljine ekrana.


Reci što misliš!