Sci-Tech

mobilne aplikacije

Rok za brisanje poruka poslanih WhatsAppom značajno produžen

Rok za brisanje poruka poslanih WhatsAppom značajno produžen

Odnedavno je moguće na WhatsAppu brisati poslane poruke, a rok za to produžen je sa 7 minuta na 1 sat, 8 minuta i 16 sekundi

Posljednjih nešto duže od četiri mjeseca WhatsApp svojim korisnicima, a njih je debelo preko milijardu, omogućava brisanje već poslanih poruka. Do sada se ova opcija mogla iskoristiti u roku od sedam minuta nakon što je poruka poslana, a sada je taj rok dodatno produžen kako bi se korisnicima omogućila nešto veća fleksibilnost i uklanjanje greškom poslanih poruka, piše Bug.

U posljednjoj nadogradnji mobilne aplikacije za iOS (verzija 2.18.31) primijećeno je kako je rok sa 7 minuta produžen na – 1 sat, 8 minuta i 16 sekundi. Ovaj vremenski period na prvu, a i na drugu, izgleda prilično nasumičnim, a tek detaljnije proučavanje istog otkriva kako je riječ o "okruglom" broju sekundi, njih točno 4096, odnosno 212. Naravno, ako za "okrugle" brojeve, kao pravi informatičari, uzimate sve potencije broja 2.

Zanemarimo li tu geekovsku stranu ove promjene, činjenica je da će nespretni korisnici koji krivom kontaktu pošalju poruku, ili se iz bilo kojeg drugog razloga predomisle oko nje, imati više od sat vremena da je izbrišu i sa svojeg i s mobitela primatelja. A ako ju je neželjeni primatelj u međuvremenu pročitao, tu nažalost WhatsApp ne može ništa učiniti.


Reci što misliš!