Sci-Tech

noviteti

Osim redizajna Gmail dobiva i niz novih mogućnosti

Osim redizajna Gmail dobiva i niz novih mogućnosti
Google

Procurili su podaci koji navode da će korisnici Gmaila, među ostalim, moći slati poruke koje nestaju nakon nekog vremena

Osim što se u Googleu sprema veliki redizajn korisničkog sučelja Gmaila, sada se doznaje i da će promjene koje bi uskoro trebale zahvatiti ovaj servis biti i one funkcionalne, piše Bug. Osim "pametnih odgovora" i "snoozanja" e-mailova kakvo je poznato iz Googleove aplikacije Inbox, 1,2 milijarde korisnika Gmaila uskoro će dobiti i neke "profi" mogućnosti.

Podaci koji su procurili u javnost govore da će se svim korisnicima omogućiti slanje "samouništavajućih" poruka, koje će iz primateljevog inboxa nestati nakon određenog vremena. Bit će tu i tzv. povjerljivi način rada ("confidential mode") koji će pošiljatelju e-maila omogućiti da primateljima ograniči mogućnost njegovog prosljeđivanja, kopiranja teksta, pa i ispisivanja poruke.

Google će omogućiti i dodatnu razinu sigurnosti među onima koji razmjenjuju e-mailove, pa će svatko od svojih Gmail kontakata moći zatražiti dvofaktorsku potvrdu identiteta putem poruke poslane na mobilni uređaj.

I dalje se očekuje kako će sve, ili barem neke od novih mogućnosti, Google predstaviti na konferenciji Google I/O početkom svibnja, te ih ubrzo potom "spustiti" do krajnjih korisnika.


Reci što misliš!