Sci-Tech

društvene mreže

Instagram će uskoro omogućiti korisnicima preuzimanje svega što su ikad postavili

Instagram će uskoro omogućiti korisnicima preuzimanje svega što su ikad postavili

Instagram se nedavno našao na udaru kritika jer nije omogućavao korisnicima preuzimanje sadržaja koji su postavili na tu društvenu mrežu te ga potom prebaciti na neku drugu stranicu

Te su kritike uvažene pa će Instagram u bliskoj budućnosti ponuditi alat kojim korisnici mogu jednostavno preuzeti sve što su ikad postavili i potom sve prenijeti gdje god žele, doznaje ICT Business.

Time korisnicima postaje jednostavnije otići kod konkurenata, ali Instagram je toliko moćan da ne mora strahovati od toga. Posebno jer van Facebookova "bazena" društvenih mreža i chat usluga, malo je onih koji mogu osjetiti korist prebacivanja podataka koje korisnici preuzimaju na svojim Instagram profilima.

Naravno, nije ova odluka nikakav altruizam, do nje je došlo zbog afere Cambridge Analytica, koja je potresla Instagramovu matičnu kompaniju Facebook. Zbog toga su uslijedile neke promjene pravila, drugačije se pristupa sigurnosti i korisnici su dobili neke mogućnosti kakve možda inače ne bi, kao biranje žele li sudjelovati u oglašavanju kao mete oglašivača i da preuzimaju sadržaj koji su postavljali na društvenim mrežama pod Facebookovom ingerencijom.

Oni koji su iskusniji na Instagramu znaju da ovo nije mala stvar, prvenstveno jer je dosad bilo iznimno teško preuzimati fotografije. Otvorili biste ih i nigdje nije bilo mogućnosti preuzimanja pa se trebalo snalaziti na razne načine kako bi određena fotografija završila u arhivi. To, naravno, oduzima previše vremena i bilo je frustrirajuće korisnicima, zbog čega i jesu toliko kritizirali Instagram.

Primjerice, Facebook je uveo mogućnost preuzimanja fotografija i videa još 2010. godine, što znači da je uvelike ispred Instagrama. Ali, bolje ikad nego nikad! A konkretan datum kad će alat biti dostupan još uvijek se ne zna, tako da je strpljenje još uvijek potrebno. No, ovaj put se bar zna da je "to to", stiže!


Reci što misliš!